Ingrediente:

Pentru blat

90 g unt

125 g zahăr pudră

75 g făină

un praf de sare

1/2 pachet praf de copt

3 ouă

30 g cacao

Pentru crema de brânză

300 g brânză de vaci

200 g mascarpone

40 g gelatină

200 g zahăr

Pentru decor

200 g ciocolată menaj

2 linguri de ulei

fructe

Mod de preparare:

Ţii spuma de afine la frigider, până se încheagă. Baţi spumă untul şi zahărul pudră, adaugi sarea şi ouăle pe rând, la jumătate de minut, mixând continuu. Pui făina cu praful de copt, cacauaşi mixezi 3 minute, încet. Torni într-o formă de tort unsă şi tapetată cu inel detaşabil şi o dai la cuptor circa 30 de minute. Laşi blatul la răcit. Pentru crema de brânză, înmoi gelatina în 100 ml de apă rece şi o topeşti, fără să o fierbi. O laşi la răcit, apoi o amesteci cu zahărul, brânza şi cu mascarpone. Când blatul s-a răcit, aşezi spuma de afine rece peste. Apoi acoperi cu crema de brânză. Topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi şi o amesteci cu uleiul. O torni şi o uniformizezi pe tort. Decorezi cu fructe şi, dacă doreşti, cu ornament de ciocolată. Dai la rece 4-5 ore.

8 porţii

Dificultate medie

Preparare: 5 h

Reţeta pentru spuma de afine

Loading...
Evaluează articolul