O prăjitură care te va cuceri cu gustul său dulce-acrişor, fiind desertul perfect după o masă copioasă.

De ce ai nevoie pentru cheesecake cu blat de biscuiţi

300 g biscuiţi digestivi

75 g unt topit

220 g cremă de brânză

1 ou

1 linguriţă esenţă de vanilie

50 g făină

150 ml suc de portocale

150 ml suc de rodie

2 linguri miere

2 linguri amidon

1 rodie

1 mandarină

Cum se prepară cheesecake cu blat de biscuiţi

Dai drumul la cuptor. Amesteci biscuiţii măcinaţi cu untul topit, omogenizezi, apoi nivelezi blatul într-o tavă tapetată. Dai la cuptor 8 minute, apoi laşi la răcorit.

Mixezi crema de brânză cu zahărul, adaugi oul, sucul de rodie şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina şi pui cumpoziţia peste blatul de biscuiţi. O dai la cuptor 20 de minute.

Amesteci sucul de portocale cu mierea şi pui pe foc. Când începe să fiarbă pui amidonul amestecat cu două linguri de suc şi amesteci până când se îngroaşă. Laşi la răcorit. Pui peste prăjitură mandarina feliată, apoi torni sucul de portocale. Presari boabe de rodie şi dai prăjitura la rece peste noapte.

Sursa http://thefoodblog.net/

Loading...