Un desert uşor, cu o aromă inedită, reţeta de cheesecake cu căpşuni este perfectă pentru zilele călduroase de vară. Prepară-l într-o tavă dreptunghiulară, pentru o formă mai puţin obişnuită.

Ingrediente

300 g caise fără sâmburi

115 g unt topit

450 g cremă de brânză

sare

1 lingură zeamă de lămâie

200 g + 2 linguri zahăr

60 g smântână

8 biscuiţi graham

½ linguriţă extract de vanilie

2 ouă bătute uşor

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Zdrobeşti biscuiţii, îi amesteci cu 2 linguri de zahăr, praful de sare şi torni peste ei untul topit. Îi întinzi într-o tavă de copt şi îi dai la cuptor 15 minute. Laşi la răcit. Reduci temperatura cuptorului la 160 °C.

Într-o oală, pui la fiert caisele tăiate feliuţe împreună cu 50 g zahăr şi puţină sare. Laşi pe foc până dau în clocot şi zahărul se topeşte. Reduci focul şi laşi să fiarbă acoperit încă 10 minute, până când amestecul capătă o consistenţă de dulceaţă. Dai compoziţia la blender după ce s-a răcit puţin şi pasezi cu zeama de lămâie şi 1 lingură de apă, până obţii un piure.

Separat, baţi crema de brânză spumă cu smântâna. Mixezi cu 150 g zahăr, până se dizolvă. Adaugi vanilia, 1 praf de sare, apoi încorporezi ouăle bătute. Torni crema de brânză peste crusta de biscuiţi, apoi torni, din loc în loc, piureul de caise. Îl amesteci uşor cu o linguriţă pentru a forma spirale colorate. Dai la copt 25 de minute, până când crema de brânză se întăreşte. Laşi să se răcească în tavă, apoi dai la frigider 1 oră înainte de servire.

Sursa http://www.marthastewart.com

Loading...