Cheesecake-ul cu ciocolata si menta este un desert destul de nou în bucătăria românească. Această „prăjitură cu brânză” ascunde de fapt o minunată poveste şi o istorie bogată. Primele cheesecake-uri erau servite sportivilor din Grecia Antică. Datorită migraţiilor, cheesecake-ul a ajuns în New York, iar de acolo s-a răspândit în toată lumea.

Ingrediente:

185 g unt
25 g cacao
220 g zahăr pudră
2 ouă
150 g făină
50 g ciocolată neagră topită

Pentru topping:
75 g zahăr pudră
1 legătură de mentă
250 g cremă de brânză
3 ouă
½ linguriţă esenţă de mentă
100 ml smântână
2-3 picături de colorant alimentar verde

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160 grade C. Se pregăteşte o tavă pe care se pune hârtie de copt.

Se pune untul, cacaua, zahărul, ouăle şi făina într-un castron şi se amestecă până se omogenizează. Adăugaţi conţinutul rezultat într-o tava, apoi daţi la rece.

Între timp se pregăteşte toppingul de mentă. Puneţi zahărul, menta şi 125 ml de apă într-o oală mică şi fierbeţi la foc mic până se dizolvă zahărul. Daţi focul mai mare şi fierbeţi timp de 3 minute. Când e gata, lăsaţi să se răcească. După ce s-a răcit, strecuraţi cu ajutorul unei site dese siropul rezultat îndepărtând părţile solide din el.

Puneţi crema de brânză într-un bol şi mixaţi până se înmoaie. Adăugaţi siropul făcut mai devreme, esenţa de mentă, smântâna şi colorantul alimentar.

Mixaţi în continuare până se omogenizează. Se toarnă amestecul de brânză rezultat peste aluatul făcut la început. Acoperiţi etanş cu o folie. Această tavă se pune într-o altă tavă termorezistentă în care adăugaţi apă suficient cât să cuprindă conţinutul primei tăvi la jumătate. Se dă acest cheesecake-ul cu ciocolata si menta  la cuptor timp de 20 - 25 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă deoparte 2 ore.

Se taie felii, se stropeşte cu ciocolată topită şi se serveşte acest cheesecake-ul cu ciocolata si menta .

Cheesecake cu fructe de padure 

Cheesecake cu cirese

Cheesecake cu ciocolala fara coacere

Sursa: taste.com.au

Loading...