Iubitorii fructelor de pădure vor fi încântaţi să descopere fructele lor preferate în acest cheesecake, preparat după reţeta domnului Eduard Slevoaca din Bucureşti.

De ce ai nevoie pentru cheesecake

Pentru blat

200 g biscuiţi digestivi

70 g unt

5 linguri lapte

Pentru cremă

500 g mascarpone

100 g zahăr brun pudră

250 ml frişcă

Pentru topping

600 g fructe de pădure

100 g zahăr brun pudră

3 linguri amidon alimentar

5 linguri apă

Pentru decor

frişcă

ciocolată rasă

Cum se prepară cheesecake

Pentru blat, macini biscuiţii, îi pui într-un bol şi torni peste ei untul topit şi laptele. Omogenizezi foarte bine şi aşezi blatul într-o formă de tort cu fund detaşabil, o nivelezi şi o dai la rece.

Pentru cremă, combini brânza mascarpone cu zahărul pudră şi cu frişca. Acoperi blatul de biscuiţi cu crema şi dai tava la frigider.

Pentru topping, pui într-o cratiţă antiaderentă zahărul împreună cu trei linguri de apă, la foc mic, până când se topeşte zahărul şi începe să fiarbă siropul. Adaugi fructele de pădure, mai ţii încă cinci-şase minute şi pui amidonul combinat cu cele două linguri de apă rămase. Amesteci din nou şi laşi până se îngroaşă sosul.  După ce s-a răcorit, torni toppingul peste cheesecake şi uniformizezi. Laşi prăjitura la rece, de preferinţă 8-10 ore. O poţi decora cu frişcă. Eu la cererea nepoatei mele, am ornat-o cu ciocolată rasă.

Loading...
Evaluează articolul