Dacă vrei un desert delicios şi răcoritor, atunci acest cheesecake cu lămâie este cel mai potrivit.

Ingrediente pentru crustă

1 ½ căni biscuiţi cu graham sfărâmaţi
2 linguri zahăr granulat
sare
scorţişoară
6 linguri unt topit nesărat
½ linguriţă esenţă de vanilie

Ingrediente pentru cremă

2 pachete de brânză grasă, la temperatura camerei
1 linguriţă coajă de lămâie
2 linguri suc de lămâie
½ cană zahăr granulat
2 ouă
1 lingură esenţă de vanilie
cremă de vanilie (vezi mai jos cum se prepară)
cremă de lămâie (vezi mai jos cum se prepară)

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul şi acoperă o tavă cu folie care să atârne şi pe margine pentru a ridica mai uşor prăjitura.

Pentru a pregăti crusta pune toate ingredientele pentru crustă într-un bol şi amestecă-le până când biscuiţii sunt acoperiţi cu untul topit. Pune amestecul în tavă şi presează bine pentru a crea un strat. Dă tava deoparte.

Pentru a pregăti crema, pune crema de brânză grasă, coaja şi sucul de lămâie într-un blender şi amestecă până devine o compoziţie omogenă. Adaugă zahărul, ouăle şi vanilia şi amestecă până când amestecul este omogen. Toarnă amestecul peste stratul de biscuiţi din tavă şi netezeşte suprafaţa.

Pune prăjitura la copt pentru 30-35 minute. Scoate-o de la cuptor şi las-o să se răcească timp de 30 de minute. Pune-o în frigider şi las-o la răcit pentru 3 ore. După ce s-a răcit, scoate prăjitura din tavă, toarnă crema de vanilie pe deasupra şi taie prăjitura în 12 bucăţi egale.

La final, pune şi crema de lămâie pentru decor şi gust.

Crema de vanilie

Ingrediente

¾ cană smântână
½ linguriţă extract pur de vanilie
2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Pune smântâna şi extractul pur de vanilie într-un bol şi amestecă. Adaugă zahărul pudră, şi amestecă toate ingredientele. Acoperă bolul cu ceva şi bagă-l la frigider.

Crema de lămâie

Ingrediente

¾ cană zahăr granulat
2 linguri coajă de lămâie
3 ouă întregi
3 gălbenuşuri de ou
2/3 cană suc proaspăt de lămâie

Mod de preparare

Într-un bol mediu, amestecă zahărul cu coaja de lămâie şi combină-le bine. Adaugă ouăle întregi, gălbenuşurile şi sucul şi amestecă. Pune bolul deasupra unei oale cu apă clocotită, şi cu ajutorul unei spatule, amestecă timp de 6-8 minute până când are textura unei budinci.

Pune crema într-un bol curat şi acoperă cu o folie bolul. Pune-l la frigider să se răcească.

Sursa: http://thecozyapron.com

Loading...
Evaluează articolul