Pentru regim sau post, iată o reţetă simplă ca să prepari un antreu chiftele de legume.

De ce ai nevoie ca să faci chiftele de legume:

4 cartofi

1 morcov

1 rădăcină de pătrunjel

1 păstârnac

1 praz

mazăre

făină

ulei

1 lingură bulion de roşii

1 linguriţă zahăr

sare, piper măcinat

mărar tocat

Cum prepari chiftele de legume:

Cureţi legumele, le speli, le tai în bucăţi mari şi le pui la fiert în apă caldă. Când dă în clocot, adaugi 1 lingură sare şi 1 linguriţă de zahăr. După 45 minute scurgi zeama (faci supă din ea), iar legumele le dai prin maşina de tocat. Le pui într-un castron adânc, adaugi bulion, sare, piper şi mărar tocat. Frămânţi compoziţia până se omogenizează, faci chifteluţe şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti în ulei încins. Dacă vrei să eviţi prăjirea, le poţi pune într-o tavă şi le coci la cuptor.

Sursa foto: https://ro.pinterest.com

Loading...
Evaluează articolul