Chiftele de peşte cu sos tartar

chiftele de peste cu sos tartar jpeg

Vă poftim la o porţie de delicioase chiftele de peşte cu sos tartar, pe care le poţi prepara numaidecât!

Ingrediente

500 g file de peşte 150 g somon 1 cartof potrivit fiert 1 ceapă potrivită 1 ou 3 căţei de usturoi 50 g făină 1 legătură de pătrunjel verde 1 legătură de mărar verde sare piper pesmet ulei pentru prăjit

2 gălbenuşuri fierte tari

100 ml ulei

1 lingură ceapă albă tocată

1 linguriţă muştar iute

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 castravete murat în oţet

sare

piper

Mod de preparare

Se trec prin maşina de tocat fileul de peşte şi cartoful fiert. Se ­taie mărunt ceapa, verdeaţa, se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă toate într-un castron. Se adaugă somonul tăiat bucăţi, oul ­bătut uşor, făina şi se condimentează cu sare şi piper, ­după gust. Se modelează cu mâna chiftele din compoziţia preparată, se trec prin pesmet şi se prăjesc, în ulei bine încins, pe ambele părţi. Se scot pe prosoape absorbante pentru a îndepărta grăsimea în exces. Se prepară o maioneză din cele două gălbenuşuri fierte tari, ulei, muştar, sare, piper şi zeamă de lămâie. La maioneză se adaugă ceapa şi castravetele, tocate mărunt. Sosul tartar se serveşte în sosieră alături de chiftelele de peşte.