Chifteluţe de cartofi cu peşte

Fish croquettes jpeg

Încearcă o reţetă gustoasă şi uşor de preparat - chifteluţele de cartofi cu peşte!

Ingrediente pentru chifteluţe de cartofi cu peşte 400 g fileuri de cod 400 g cartofi noi 1 ceapă uscată, mărunţită 3 fire de ceapă verde, tăiată fin 4 căţei de usturoi zdrobiţi zeama de la 1 lămâie 1 dovlecel 2 ouă 100 g pesmet 1 legătură pătrunjel verde ulei, pentru prăjit sare piper măcinat 6 linguri făină 4 roşii, pentru salată 1 lingură ulei de măsline,pentru salată

Mod de preparare chifteluţe de cartofi cu peşte

Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare, 10-15 minute, până se înmoaie, iar în ultimele 5 minute adaugi la fiert şi dovlecelul. Laşi să se scurgă. În aceeaşi apă, împreună cu zeama de lămâie, pui la fiert fileurile de peşte, 4-5minute.

După ce s-au răcit, pasezi cartofii, dovlecelul şi peştele şi adaugi ceapa uscată şi 1 fir de ceapă verde, usturoiul, pesmetul, ouăle bătute şi pătrunjelul tocat, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi amesteci bine. Formezi chifteluţe rotunde ca nişte bile, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Serveşti cu salată de roşii şi ceapă verde, cu ulei de măsline.