Chifteluţe de linte cu sos pesto

chiftelute de linte cu sos pesto jpeg

Dacă vrei să te bucuri de un gust deosebit, pentru că eşti vegetarian, sau pentru pur şi simplu nu ai chef de carne, poţi încerca această reţetă de chifteluţe de linte cu sos pesto. Ţi se vor topi în gură, iar gustul lor va fi pomenit toţi cei dragi.

Chifteluţe de linte cu sos pesto - Ingrediente

Pentru chifteluţe 2 căni linte fiartă 2 ouă bătute 3/4 cană ricotta 1/4 cană parmezan răzuit 1 căţel usturoi, pisat 1/2 linguriţă seminţe fenicuk, pisate 2 linguri pătrunjel tocat puţin cimbru sare piper 2/3 cană pesmet

Pentru pesto

1 căţel usturoi

1/4 cană seminţe de pin

coaja şi zeama de la o lămâie

sare

1 cană frunze de busuioc

1/4-1/3 cană ulei de măsline

2 linguri parmezan răzuit

2 linguri apă

Chifteluţe de linte cu sos pesto - Mod de preparare

Pune lintea într-un vas mare. Adaugă ouăle bătute, ricotta, parmezanul, usturoiul, seminţele de fenicul, pătrunjel, cimbru, sare şi piper şi mixează sau pune-le în blender. Când a încweput să se formeze o pastă, adaugă şi pesmetul şi mixează până obţii o pastă subţire şi omogenă.

Pentru pesto, pune usturoiul, seminţele de pini, coaja şi zeama de lămâie într-un blender şi formează o pastă. Adaugă busuiocul şi uleiul de măsline şi mixează până obţii un sos. Adaugă apă, lămâie sau ulei pentru a o subţia după dorinţă.Încorporează parmezanul şi dă deoparte. Sosul poate sta acoperit la frigider, chiar şi o săptămână.

Încinge cuptorul. Formează chifteluţe în mână, de forma unor biluţe. Dacă ţi se pare o compoziţie prea moale, mai adaugă pesmet.

Întinde o foaie de copt într-o tavă şi aşază chifteluţele cu puţin spaţiu între ele, pentru că nu se vor împrăştia.. Dacă vreo să aibă crustă un pic crocantă, unge-le cu puţin ulei de măsline.

Lasă-le să se coacă 15-20 de minute până se rumenesc, după ce le-ai întors deja o dată. Le poţi servi cu salată, cu paste sau cu legume şi, neapărat, cu sosul pesto.

sursa: ipandtan.jennikayne.com