Choux a la creme cu frişcă FOTO

choux a la creme cu frisca jpeg

Micile gogoşi cu cremă se numără printre cele mai apreciate deserturi. De data aceasta am pregătit 20 de choux a la creme cu frişcă, chiar şi pentru cei mai cârcotaşi. Pentru ca gogoşile pentru choux à la crème să iasă perfect, coace-le la foc mic şi nu deschide uşa la cuptor în primele 20 de minute.

Choux a la creme cu frişcă - Ingrediente

Pentru gogoşele 125 g unt 250 ml apă 200 g făină 8 ouă 1 praf de sare

500 ml smântână grasă

200 g zahăr

1 plic întăritor de frişcă

100 g zmeură

zahăr pudră, pentru decor

Choux a la creme cu frişcă - Mod de preparare

Fierbi apa împreună cu untul şi cu sarea. După ce a dat un clocot, încorporezi făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Dai deoparte şi răstorni compoziţia într-un castron. Încorporezi ouăle, unul căte unul, amestecând bine până se omogenizează. Pui aluatul într-un poş sau într-o pungă pe care o tai într-un colţ.

image

Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi formezi gogoşele, având grijă să laşi distanţă între ele. Dai tava la cuptor până se rumenesc, după care le scoţi pe un grilaj şi le laşi la răcit.

image

Baţi smântâna rece cu zahărul şi întăritorul de frişcă, după care o pui într-un poş. Tai căpăcele la fiecare gogoaşă în parte şi umpli cu frişcă.

image

Aşezi peste frişcă zmeură, apoi căpăcelul. Pudrezi cu zahăr şi dai la rece.

image

Choux a la creme cu gem

Choux a la creme cu gem

Choux a la creme cu ciocolată

Choux a la creme cu ciocolată

Tort choux cu fructe de pădure şi budincă de vanilie

Tort choux cu fructe de pădure şi budincă de vanilie