Ciorbă cu legume de primăvară

ciorbă cu legume de primăvară jpeg

Şi pentru că primăvara a venit din toate puterile, corpul are nevoie de cât mai multe legume şi fructe, verdeţuri şi alte vitamine. Primăvara organismul este încercat de multe boli, astenie sau predispoziţii la stări de oboseală. Aşadar, ţi-am pregătit o reţetă de ciorbă cu legume de primăvară, pe care să o faci cât mai des pentru echilibrarea dietei zilnice.

Ingrediente Ciorbă cu legume de primăvară:

- 2 cepe medii - 1 legătură de ceapă verde - 4 cartofi medii - 2 rădăcini de păstârnac - 3 morcovi - O jumătate de kg de spanac sau lobodă - Un ou - 100 g unt - 250 g iaurt sau smântână - 1 ţelină - 1 legătură de pătrunjel - 1 legătură de mărar - 3 l apă

Mod de preparare Ciorbă cu legume de primăvară:

Uşor de preparat şi foarte delicioasă, această ciorbă este sănătoasă şi ajută enorm după mâncărurile grele de sărbători. Alege legume proaspete din piaţă, să fie mai mici şi mai pricăjite, aşa ai siguranţă că sunt naturale. Nu degeaba e vorba aceea care spune să mâncăm mere cu viermi, căci dacă viermii nu le mănâncă, nici noi nu ar trebui să le mâncăm.

Se curăţă bine legumele, se spală şi se dau prin răzătoare. Este mult mai simplu aşa, dar se pot toca cubuleţe mărunte. Se călesc în unt şi se adaugă apă să se pătrundă puţin. Apa se pune la fiert în acest timp. Ceapa se toacă mărunt, la fel şi spanacul sau loboda. Spanacul este mult mai migălos, trebuie curăţat frunză cu frunză, aşa că merge la fel de bine şi loboda, care este la fel de bună şi sănătoasă.

Ceapa tocată, împreună cu spanacul sau loboda tocată mărunt se toarnă peste zarzavat împreună cu oul şi se amestecă bine. După 10 minute se adaugă apa fierbinte, cartofii tăiaţi cubuleţe, sarea şi piperul. Când cartofii sunt fierţi, se drege ciorba cu iaurt sau smântână. Se ia de pe foc şi se pun pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt. Se acoperă cu capac şi se serveşte caldă. Poftă bună!