Ciorbele sunt absolut necesare, atât în anotimpurile reci, cât şi în cele calde. Iar ciorba de porc va fi întotdeauna o alegere gustoasă şi foarte săţioasă. Ca să fie ciorba de porc mai de vară, muşchiuleţul este perfect, nu este deloc gras, aşadar merge de minune şi vara. Cum legumele sunt în toi vara, este şi păcat să nu se folosească legume proaspete din plin.

Aşadar, iată o reţetă de ciorbă cu muşchiuleţ de porc şi multe legume, specială pentru zilele de vară, delicioasă şi gustoasă.

Ingrediente Ciorbă cu muşchiuleţ de porc:

  • 700 de grame de muşchiuleţ de porc
  • 3 morcovi potriviţi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă mare
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 2 fire rădăcină pătrunjel
  • 2 mâini fasole verde proaspătă
  • 4 cartofi mai mari
  • 2 roşii
  • Bulion de casă
  • Jumătate de lămâie
  • Verdeţuri: pătrunjel, leuştean, frunze de ţelină (merg şi cele uscate)
  • 2 linguri de ulei
  • Jumătate de lămâie
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare Ciorbă cu muşchiuleţ de porc:

Ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. apoi, într-o oală mare de 5 litri se pune uleiul la încins şi se pun legumele tocate la călit, la foc mediu, se lasă să se înmoaie. Se adaugă un praf de sare şi de piper, apoi se adaugă carnea spălată bine, se căleşte şi ea puţin, apoi se toarnă 3 litri jumătate de apă peste.

Se dă focul mare până începe să clocotească, apoi se lasă la foc potrivit. Spuma formată se îndepărtează cu o spumieră. Se lasă la fiert la foc mediu cam jumătate de oră. În acest timp se curăţă morcovii, ţelina, păstârnacul, se spală şi se taie în două, apoi felii subţiri.

După cca jumătate de ceas se adaugă zarzavaturile şi jumătate de verdeţuri spălate şi tocate mărunt. Când morcovii sunt aproape fierţi, se adaugă la ciorbă cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe, fasolea verde tăiată şi spălată, roşiile tăiate cuburi fără coajă şi bulionul de casă, cam 100 de ml.

Se lasă pe foc până fierb cartofii bine, se gustă şi se potriveşte de sare şi piper. Se adaugă zeama de lămâie şi restul de verdeţuri tocate mărunt. Cine doreşte mai acrişoară poate pune mai multă zeamă de lămâie. Se serveşte caldă cu smântână şi ardei iute! Poftă bună!

Loading...