Această ciorbă de crap este un preparat uşor şi nu îţi trebuie cine ştie ce îndemânare în bucătărie pentru a fi delicioasă. Sunt câteva ingrediente-cheie, pe care este musai să le pui în această ciobă de crap, aşa cum este leuşteanul, orezul şi borşul. Şi nu uita să cureţi şi să speli bine peştele.

Ciorbă de crap - Ingrediente (5-6 porţii)

1 crap de 1 kg
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă mare
100 g ţelină
2 ardei graşi galbeni sau verzi
4 roşii mari
2 linguriţe orez
1 plic borş
2 linguri ulei
1 legătură de leuştean
sare
300 g smântână

Ciorbă de crap - Mod de preparare

Se curăţă peştele de solzi, de intestine şi se spală bine. Se porţionează în bucăţi potrivite ca mărime. Se curăţă ţelina, morcovul, rădăcina de pătrunjel, ceapa şi se dau pe răzătoarea mare, iar ardeii graşi se taie fâşii. Toate se călesc în ulei 2-3 minute.

Se stinge cu 4 litri de apă caldă, se pune orezul spălat şi se lasă să fiarbă bine. Roşiile se taie cubuleţe sau felii, se adaugă în supă şi se mai lasă să fiarbă 10 minute.

Se adaugă bucăţile de peşte şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se pune sare, după gust. Se adaugă plicul de borş dizolvat în puţină apă pentru a acri ciorba şi a-i da aroma
borşului de casă.

Se mai dă ciorba de crap în câteva clocote. Se ia de pe foc şi se pune leuşteanul tocat mărunt. Ciorba de crap se serveşte caldă, cu smântână.

Ciorba de vita

Ciorba de curcan

Ciorba de crap cu orez

sursa foto: ImageFood

Loading...
Evaluează articolul