Ciorbă de fasole mexicană

ciorba de fasole mexicana jpeg

Mâncarea mexicană îţi oferă o simfonie de arome, texturi şi culori. Dacă ai poftă de un preparat săţios şi extrem de gustos, îţi recomandăm să găteşti o ciorbă de fasole mexicană cu ardei, porumb şi carne de porc.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole mexicană

1 kg carne de porc; 4 cepe potrivite; 2 cutii de fasole roşie (420 g); 2 cutii de fasole albă (420 g); 2 doze roşii în bulion decojite (420 g); 100 de grame de porumb; 1 morcov; 1 ardei roşu; 1 ardei verde; 1 linguriţă sare; 1 linguriţă de piper; 1/2 linguriţă de oţet; 1 linguriţă zahăr; 100 ml ulei; 50 de ml de ulei de măsline sau de rapiţă picant; 3-4 căţei de usturoi; 1 litru de apă; 2-3 ardei iuţi.

Ciorbă de fasole mexicană – metoda de preparare

Pentru ciorba de fasole mexicană este necesar un kilogram de carne de porc. Se ia carnea, se spală bine, iar apoi se taie cubuleţe. După aceea, carnea se pune într-o sită pentru a se scurge apa de pe ea.

Ceapa se curăţă şi se tocă mărunt. Se curăţă morcovul şi ardeii şi se spală bine. Morcovul se dă pe răzătoare, iar ardeii se taie bucăţele. Se prăjeşte carnea în ulei până când se rumeneşte bine. Se adaugă ceapa, morcovul, ardeii şi căţeii de usturoi (usturoiul trebuie să fie tocat în prealabil). Se căleşte totul până când se înmoaie bine ceapa. Se adaugă un litru, chiar un litru şi jumătate de apă şi se lasă la fiert pe foc mic.

Între timp, se toacă mărunt roşiile şi se adaugă în ciorbă când aceasta este aproape fiartă. Apoi, se adaugă fasolea roşie şi cea albă cu tot cu zeama din conservă, dar şi porumbul. Se pune sarea, piperul, oţetul şi zahărul. Ardeiul iute se toacă şi se adaugă în ciorba de fasole mexicană. Este o mâncare foarte picantă. Dacă acest lucru nu vă este pe plac sau dacă urmează să fie servită unui copil, vă recomandăm să adăugaţi doar un ardei iute.

Poftă bună!