Ciorbă de legume cu carne

1 ciorba de legume cu carne jpg jpeg

Poftă de o ciorbă delicioasă, care să îmbine proteinele din carne şi vitaminele legumelor? Încearcă această reţetă pentru un prânz copios, numai bun de servit în familie.

Ingrediente Ciorbă de legume cu carne

  • 500 g carne de porc
  •  500 g varză acră 
  • 3 cepe
  •  2 morcovi
  • 1 ardei gras
  •  3 cartofi
  •  1 ardei iute
  •  2 linguri pastă ardei
  •  3 linguri bulion
  •  2 linguri ulei
  •  sare, verdeaţă, după gust

Mod de preparare Ciorbă de legume cu carne

1 Speli carnea, o pui la fiert şi o spumuieşti de câte ori este cazul.

1 Speli carnea, o tai felii şi o pui la fiert în 4 litri de apă, cu o ceapă tăiată felii groase. Iei spuma de câte ori trebuie.

2 Separat, tai varza fideluţă şi o stor - ci bine. Încingi uleiul, adaugi ceapa rămasă tăiată mărunt, ardeiul gras şi cel iute fără seminţe şi nervuri şi făcuţi cubuleţe, morcovii raşi, ţii până se înmoaie uşor şi pui varza. Amesteci câteva minute şi răstorni bulionul şi pasta de ardei.

Mai laşi încă 10 minute, apoi torni supa în care a fiert carnea, arunci ceapa, pui cartofii cubuleţe şi carnea. O laşi pe focul mic să se com - bine aromele şi să se înmoaie cartofii. Guşti şi potriveşti, dacă e cazul, de sare. O serveşti cu verdeaţa preferată.

Poftă bună!