Ciorbă de lobodă roşie şi cu orez

Ciorba de sfecla jpeg

Ciorbele de sezon sunt o sursă inepuizabilă de vitamine, mai ales primăvara, când verdeţurile sunt proaspete. Învaţă cum se prepară ciorba de lobodă roşie şi cu orez.

De ce ai nevoie pentru ciorba de lobodă roşie şi cu orez

10 legături lobodă roşie

1 ceapă

1 morcov

1 păstârnac

2 roşii

203 fire ceapă verde

1/2 ardei

4-5 linguri orez

2-3 linguri ulei

500 ml borş

mărar

pătrunjel

1 praf de sare

Cum se prepară ciorba de lobodă roşie şi cu orez

Opăreşti 2-3  loboda spălată şi curăţată în prealabil. O scurgi şi o laşi la răcorit. Cureţi şi toci toate legumele. Pui la fiert legume, înafară de ardei şi roşii. După ce au fiert legumele 10 minute, adaugi şi restul legumelor şi laşi să clocotească câteva minute, după care pui orezul spălat şi uleiul. După 10 minute torni borşul şi loboda tăiată făşii. Adaugi sare după gust, iar la final presari pătrunjel şi mărar.