Ciorbă de macrou

1 profimedia 0174837676 jpg jpeg

Când vrei să faci o pauză de carne, iată ce ciorbă de macrou sănătoasă şi consistentă să faci!

De ce ai nevoie ca să găteşti ciorbă de macrou:

4-5 bucăţi de macrou 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 cartof 1 fir praz 1 ţelină 2 ardei graşi 1 lingură orez 500 ml borş 3 lămâi 3 linguri ulei 1 legătură leuştean, opţional 500 ml borş, opţional sare

Cum prepari ciorbă de macrou:

Speli orezul şi îl laşi în apă ca să iasă amidonul din el, apoi îl scurgi.

Cureţi peştele, îl porţionezi şi îl speli bine. Speli, cureţi şi tai cubuleţe cartoful, ceapa mărunt, ardeii fâşii, iar restul

legumelor rondele. Le căleşti în uleiul încins, presari sare, după gust şi, când s-au înmuiat uşor, torni peste ele 3-4 litri

de apă clocotită.

Laşi câteva clocote, adaugi în vas orezul şi ţii la fiert până când se înmoaie legumele. Pui bucăţile de peşte şi mai laşi la fiert doar 5-6 minute şi adaugi zeamă şi feliuţe de lămâie, apoi opreşti focul. Dacă vrei, poţi să acreşti ciorba cu borş şi o poţi servi presărată cu leuştean tăiat fin.