Pe lângă friptură, drob sau stufat, prepară din carnea de miel şi o ciorbă aromată. Va fi delicioasă şi va deschide apetitul.

De ce ai nevoie pentru ciorbă

1 kg carne de miel, fără os

4 linguri ulei

2 cepe

4 căţei de usturoi

2 morcovi

1 păstârnac

3 cartofi mici

1 ardei gras roşu

1 lingură rasă chimen măcinat

2 linguri boia dulce

1 linguriţă boia iute

2-3 foi de dafin

800 g roşii de la conservă

1 ardei iute

sare

piper

cimbru tocat, opţional

 Cum se prepară ciorba

Tai carnea de miel cubuleţe şi o opăreşti cu apă fiartă. O clăteşti şi o fierbi în 3-4 litri de apă. Îndepărtezi spuma care se formează la suprafaţă. Cureţi legumele, le tai mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi ţii în apă rece.

Încingi uleiul, adaugi ceapa, usturoiul, morcovii şi păstârnacul tocate şi le căleşti câteva minute până se înmoaie. Adaugi cartofii, ardeiul gras, chimenul şi cele două tipuri de boia şi mai ţii câteva minute pe foc. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Pui carnea de miel şi supa în care a fiert, adaugi foile de dafin şi fierbi 20 de minute. Pui roşiile tocate mărunt şi fierbi până când toate ingredientele sunt pătrunse. La final, adaugi câteva feliuţe de ardei iute. Serveşti ciorba caldă, decorată cu cimbru tocat.

Loading...