Nimic nu se compară cu o ciorbă de pui, aburindă, acră şi atrăgătoare. Nu-i aşa că v-am făcut poftă deja?

Ingrediente pentru ciorbă de pui

1 piept de pui
2 morcovi
1 ţelină
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină păstârnac
1 ceapă mică
2 linguri orez
300 ml smântână
1 gălbenuş de ou
borş
sare

Mod de preparare pentru ciorbă de pui

Se fierbe carnea de pui tăiată cubuleţe în 2-3 litri de apă şi se spumează. Se adaugă zarzavatul tăiat mărunt, călit în puţin ulei. Când este aproape fiert, se adaugă orezul
spălat, sare după gust şi se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute. Se adaugă borşul. Smântâna se bate cu gălbenuşul. Se ia ciorba cu un polonic şi se toarnă treptat peste smântână, până ajunge la temperatura ciorbei, apoi se toarnă în oală. În acest fel nu se taie smântâna. Ciorba de pui se serveşte cu ardei iute.

Loading...