„Nicăieri în lumea asta nu există leuştean. Iar ciorba fără leuştean nu are niciun gust!“, îmi spune precupeaţa de la care am cumpărat o legătură pentru această ciorbă de salată cu omletă. Şi mi-am dat seama că aşa este! Nicăieri în lumea asta pe unde am fost, nu am văzut sau nu i-am simţit mirosul. Iar precupeaţa avea dreptate: ciorba fără leuştean, mai ales dacă o faci cu borş, nu prea are gust. Îi lipseşte ceva.

Ciorbă de salată cu omletă - Ingrediente (4 porţii)

3-4 salate mijlocii
1 legătură ceapă verde
4-5 fire usturoi verde
100 g costiţă afumată
3 ouă
1 l borş
1 ceşcuţă orez
2 linguri ulei
2 l apă
1 legătură leuştean
sare

Ciorbă de salată cu omletă - Mod de preparare

Speli salata şi o laşi la scurs. Separat, cureţi ceapa şi usturoiul, le speli şi le tai rondele. Pui la fiert 2 l de apă. Când dă în clocot, pui ceapa, usturoiul şi orezul să fiarbă la foc potrivit aproximativ 10 minute.

Tai costiţa felii subţiri şi o rumeneşti, fără grăsime, apoi o răstorni în zeama care fierbe. Adaugi salata, pe care o rupi cu mâna, laşi la fiert 10 minute şi torni borşul fiert separat. Sărezi şi presari leuşteanul tăiat fin.

Baţi cele 3 ouă cu puţină apă rece şi prepari o omletă. Tai omleta bucăţi şi le pui în oala cu borş. Laşi câteva minute să se combine aromele şi opreşti focul.

Ciorbă de pui cu borş

Ciorbă de perişoare cu borş şi bulion

Ciorbă rusească de pui

Loading...