Ciorbă de văcuţă cu varză acră

ciorba vacuta cu varza acra jpeg

E foarte posibil să nu mai ai prin casă vreo varză murată. Dar e păcat să nu cumperi una din piaţă sau supermarket pentru această ciorbă de văcuţă cu varză acră. Ciorba poate fi cătuă şi cu varză nouă, dar acreşte-o cu borş.

Ciorbă de văcuţă cu varză acră - Ingrediente

varză acră mică 600 g piept de vită 1 ceapă albă 3 cartofi sare leuştean pentru servit

Ciorbă de văcuţă cu varză acră - Cum se prepară

Carnea curăţată de pieliţe, spălată şi porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare. Se spumează ori de câte ori este nevoie. Varza se taie fideluţă şi se lasă la scurs. Ceapa se taie mărunt, iar cartofii cubuleţe. După ce carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă ceapa şi varza şi se continuă fierberea. Eventual se mai completează cu apă dacă a scăzut prea mult. După ce a fiert varza, se pun cartofii şi se lasă să fiarbă în continuare. Ar trebui ca în momentul în care cartofii sunt fierţi, să fie şi carnea fiartă. Ciorba de văcuţă cu varză acră se serveşte caldă, presărată cu leuştean proaspăt şi, după gust, cu smântână şi ardei iute.