Dacă ţii post, încearcă o reţetă delicioasă de ciorbă de varză. Totodată, poate fi servită şi cu smântână, dacă doreşti.

Ingrediente

1 varză murată
1 morcov
1 ceapă
2 cartofi
1 rădăcină păstârnac
1 linguriţă cimbru
2-3 roşii în bulion
½ l zeamă de varză
1 lingură ulei
sare
piper

Mod de preparare – Ciorbă de varză

Laşi varza la desărat în apă rece câteva ore sau peste noapte, apoi o toci fideluţă. Într-o oală încingi uleiul şi adaugi ceapa tocată, morcovul şi păstârnacul date prin răzătoare. Laşi să se înmoaie puţin, 2-3 minute, apoi amesteci cu varza şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Torni apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba şi laşi să fiarbă. Adaugi roşiile curăţate, zeama de varza şi mai laşi să dea o dată în clocot. Potriveşti de gust cu cimbru, sare şi piper. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa foto 123rf

Loading...