Ciorbă de varză cu carne în pâine

ciorba de varza  cu carne in paine jpeg

Cine poate refuza o porţie de varză cu carne? Această reţetă este atât de apetisantă, încât nu vei şti pe care să o încerci mai întâi.

Ingrediente

1/2 varză acră 2 morcovi 200 g costiţă sau ciolan afumat 2 linguri ulei 1 cartof 4 pâini rotunde 1 lingură făină 1 ceapă 2 linguri boia dulce piper sare

Mod de preparare

Laşi costiţa sau ciolanul afumat în apă rece o oră, apoi o speli de mai multe ori cu apă călduţă. Pui la fiert în apă rece aproximativ 40 de minute, la foc mic. Scoţi carnea şi o păstrezi caldă. Separat, căleşti ceapa tăiată mărunt în ulei bine încins, adaugi făina şi boiaua, amestecând permanent. Stingi cu doi litri de apă, turnată treptat ca să nu se formeze cocoloaşe, şi laşi să fiarbă 10 minute. Adaugi 750 ml apă caldă, varza tăiată fideluţă, morcovii feliaţi, bucăţile de carne, cartoful tăiat cuburi, sare şi piper, după gust.

3››› Acoperi vasul şi laşi să fiarbă totul, la foc mic, 35 de minute, până când varza este bine pătrunsă. Poţi adăuga zeamă de varză acră. Tai capace, scobeşti pâinile la mijloc şi serveşti ciorba caldă în ele.