Dacă nu ai mai gătit-o până acum, iată că a venit momentul să prepari o gustoasă ciorbă rădăuţeană. Şi garantăm: te vei „îndrăgosti“ imediat de gustul şi aroma sa.

Ingrediente pentru 4 porţii de ciorbă rădăuţeană

1 piept pui
1 morcov
1 ceapă
1 rădăcină pătrunjel
1 ţelină mică
100 g smântână
2 gălbenuşuri
3 căţei usturoi
pătrunjel verde tocat
sare
piper

Modul de preparare al reţetei de ciorbă rădăuţeană:

Fierbi carnea şi elimini spuma care se formează. Adaugi legumele tăiate în bucăţi mari şi condimentezi cu puţină sare. Laşi la fiert până se înmoaie bine.

Scoţi carnea şi legumele din zeama în care au fiert. Tai pieptul fâşii subţiri, îl adaugi în oală, pasezi legumele, cu excepţia cepei pe care o arunci şi le pui în oală. Laşi un clocot şi potriveşti de sare.

Baţi smântâna cu gălbenuşurile şi adaugi o lingură de supă. Opreşti focul, laşi 5 minute şi adaugi amestecul de smântână cu gălbenuşuri. Amesteci bine, adaugi usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat mărunt.

Dacă aveţi nelămuriri legate de modul de preparare al reţetei de ciorbă rădăuţeană, puteţi posta comentariile voastre în secţiune de comentarii de mai jos.

Loading...
Evaluează articolul