Ciorbă rădăuţeană. Reţetă originală

ciorba de pui radauteana jpeg

Dacă nu ai mai gătit-o până acum, iată că a venit momentul să prepari o gustoasă ciorbă rădăuţeană. Şi garantăm: te vei „îndrăgosti“ imediat de gustul şi aroma sa.

  • Porții: 4
  • Timp total: 1h30
  • Pregătire: 30
  • Gătire: 1h
  • Categorie: ciorbe

Ingrediente

1 piept pui 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 100 g smântână 2 gălbenuşuri 3 căţei usturoi pătrunjel verde tocat sare piper

Mod de preparare

Fierbi carnea şi elimini spuma care se formează. Adaugi legumele tăiate în bucăţi mari şi condimentezi cu puţină sare. Laşi la fiert până se înmoaie bine.

Scoţi carnea şi legumele din zeama în care au fiert. Tai pieptul fâşii subţiri, îl adaugi în oală, pasezi legumele, cu excepţia cepei pe care o arunci şi le pui în oală. Laşi un clocot şi potriveşti de sare.

Baţi smântâna cu gălbenuşurile şi adaugi o lingură de supă. Opreşti focul, laşi 5 minute şi adaugi amestecul de smântână cu gălbenuşuri. Amesteci bine, adaugi usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat mărunt.