Ciorbă rusească de pui FOTO

ciorba ruseasca jpeg

Ai atât de multe motive să te bucuri de această ciorbă rusească, mai ales că este un preparat sănătos şi deloc costisitor. În plus, conţine şi carne, un ingredient care îi va da ciorbei tale un gust deosebit. Ca să nu mai spunem de aroma pe care ardiul gras roşu o va oferi preparatului.

Ingrediente (6-8 porţii) 350 g piept sau pulpe de pui 2,8 – 3 litri apă 4-5 cartofi 1 lingură de unt 1 ceapă mică 1 morcov mare 1/2 ardei gras roşu paste sau tăiţei amestec condimente, sare şi legume sare, piper după gust

sare, piper, frunze de dafin, 2 căţei de usturoi

Condimentezi puiul. Tai carnea în bucăţi mici. Feliezi usturoiul. Rupi frunza de dafin în bucăţi mici. Presari carnea de pui cu 1/2 linguriţă sare, 1/4 linguriţă piper, frunza de dafin mărunţită şi usturoiul. Amesteci toate ingredientele. Acoperi şi dai carnea la frigider până când vei fi pregătită să o foloseşti.

image

Într-o oală mare, fierbi apa. Adaugi puiul şi fierbi carnea la foc mediu-mare timp de 15-20 de minute. În funcţie de cât de multă carne de pui foloseşti, apa ar trebui să fiarbă încet. Iei spuma de deasupra apei pe măsură ce fierbe carnea. Scoţi, dacă vrei, şi bucăţelele de frunze de dafin şi usturoiul.

image

Între timp, cureţi şi tai cubuleţe cartofii. Îi pui într-un castron, îi acoperi cu apă rece şi îi dai deoparte.

image

Toci ceapa, o căleşti într-o tigaie mare cu unt. Prăjeşti ceapa în tigaie 3-5 minute, la foc mediu-mare, sau până când se înmoaie.

image

Dai morcovul prin răzătoare, îl pui în tigaia cu ceapă şi căleşti totul alte 5-8 minute sau până când vezi că morcovul ras se înmoaie. Dacă tigaia se usucă prea tare, adaugi câteva linguri de apă din oala în care fierbe carnea de pui.

image

Scurgi apa de la cartofi şi îi pui în oala cu carne. Laşi 10 minute, timp în care cartoful se fierbe încetişor.

image

Feliezi ardeiul gras roşu sau, opţional, îl tai cubuleţe.

image

Rupi pastele sau tăiţeii în bucăţi mai mici, le pui în oala cu carnea şi legumele.

image

Adaugi ceapa şi morcovii din tigaie direct în oala în care fierbi ciorba. Adaugi sare, piper şi, opţional, un amestec pentru supe şi ciorbe. Fierbi compoziţia alte 10 minute. Iei ciorba de pe foc şi adaugi, după gust, ierburile aromatice dorite. Poţi pune orice tip, pătrunjel, leuştean, etc. la acest tip de ciorbă.

image

Sursa: Valentina's corner