Ai atât de multe motive să te bucuri de această ciorbă rusească, mai ales că este un preparat sănătos şi deloc costisitor. În plus, conţine şi carne, un ingredient care îi va da ciorbei tale un gust deosebit. Ca să nu mai spunem de aroma pe care ardiul gras roşu o va oferi preparatului.

Ingrediente (6-8 porţii)
350 g piept sau pulpe de pui
2,8 – 3 litri apă
4-5 cartofi
1 lingură de unt
1 ceapă mică
1 morcov mare
1/2 ardei gras roşu
paste sau tăiţei
amestec condimente, sare şi legume
sare, piper după gust

Pentru condimentarea cărnii de pui
sare, piper, frunze de dafin, 2 căţei de usturoi

Mod de preparare
Condimentezi puiul. Tai carnea în bucăţi mici. Feliezi usturoiul. Rupi frunza de dafin în bucăţi mici. Presari carnea de pui cu 1/2 linguriţă sare, 1/4 linguriţă piper, frunza de dafin mărunţită şi usturoiul. Amesteci toate ingredientele. Acoperi şi dai carnea la frigider până când vei fi pregătită să o foloseşti.
pasul1

Într-o oală mare, fierbi apa. Adaugi puiul şi fierbi carnea la foc mediu-mare timp de 15-20 de minute. În funcţie de cât de multă carne de pui foloseşti, apa ar trebui să fiarbă încet. Iei spuma de deasupra apei pe măsură ce fierbe carnea. Scoţi, dacă vrei, şi bucăţelele de frunze de dafin şi usturoiul.
pasul2

Între timp, cureţi şi tai cubuleţe cartofii. Îi pui într-un castron, îi acoperi cu apă rece şi îi dai deoparte.
pasul3

Toci ceapa, o căleşti într-o tigaie mare cu unt. Prăjeşti ceapa în tigaie 3-5 minute, la foc mediu-mare, sau până când se înmoaie.
pasul4

Dai morcovul prin răzătoare, îl pui în tigaia cu ceapă şi căleşti totul alte 5-8 minute sau până când vezi că morcovul ras se înmoaie. Dacă tigaia se usucă prea tare, adaugi câteva linguri de apă din oala în care fierbe carnea de pui.
pasul5

Scurgi apa de la cartofi şi îi pui în oala cu carne. Laşi 10 minute, timp în care cartoful se fierbe încetişor.
pasul6

Feliezi ardeiul gras roşu sau, opţional, îl tai cubuleţe.
pasul7

Rupi pastele sau tăiţeii în bucăţi mai mici, le pui în oala cu carnea şi legumele.
pasul8

Adaugi ceapa şi morcovii din tigaie direct în oala în care fierbi ciorba. Adaugi sare, piper şi, opţional, un amestec pentru supe şi ciorbe. Fierbi compoziţia alte 10 minute. Iei ciorba de pe foc şi adaugi, după gust, ierburile aromatice dorite. Poţi pune orice tip, pătrunjel, leuştean, etc. la acest tip de ciorbă.
pasul9

Sursa: Valentina's corner

Loading...