Un preparat cu ciuperci, cu şuncă şi ochiuri este consistent şi gustos. Iată cum se face!

De ce ai nevoie ca să faci ciuperci cu şuncă şi ochiuri:

9 ouă

9 ciuperci mari

9 felii de şuncă sau jambon

piper negru

pătrunjel sau cimbru verde

ulei, pentru tapetat

Cum prepari ciuperci cu şuncă şi ochiuri:

Cureţi şi ştergi pălăriile ciupercilor cu o cârpă sau şerveţel uscat, tai picioruşele şi lărgeşti marginile, astfel încât să ai destul spaţiu pentru ou. Tapetezi o tavă şi aşezi ciupercile în ea. Pui câte o felie de şuncă sau jambon în fiecare pălărie, apoi spargi câte un ou şi, cu grijă, umpli cu el ciuperca. Presari piper negru şi ierburi verzi tocate, după preferinţă. Procedezi la fel cu toate ciupercile. Le dai la cuptorul preîncălzit la 200 grade şi ţii 20-30 minute, în funcţie de cât de rumenite doreşti să fie.

Sursa: https://paleospirit.com

Loading...