Ciuperci umplute, cu topping crocant din pesmet

1 shutterstock 1726387609 jpg jpeg

Ciupercile se găsesc proaspete în orice sezon şi sunt o sursă foarte bună de proteine de origine vegetală. Încearcă acest preparat de inspiraţie italiană şi vei avea rapid un antreu sau o garnitură delicioasă.

Ingrediente

15 ciuperci champignon medii

1 legătură ceapă verde

150 g cremă de brânză

50 g parmezan ras

1 lingură unt

2 linguri ulei

50 g pesmet

sare

piper

pătrunjel verde, pentru decor

Cureţi ciupercile, le îndepărtezi picioruşul, le speli şi le laşi la scurs. Presari un praf de sare în fiecare pălărie. Tai mărunt ceapa verde şi o sotezi 2 minute în unt, apoi adaugi picioruşele tocate. Căleşti până ce scade toată zeama şi dai deoparte la răcorit.

Transferi legumele într-un castron, adaugi crema de brânză, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi. Umpli pălăriile ciupercilor cu acest amestec.

Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi pesmetul şi îl ţii la foc mediu, 2-3 minute, amestecând constant, să nu se ardă. Când e rumenit, îl dai deoparte, îl laşi la răcorit, pui parmezanul ras şi amesteci. Presari o linguriţă din acest amestec peste ciuperci, le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptor, la 190 °C, 20-25 de minute. Le serveşti calde, ornate cu pătrunjel tocat.

FOTO Shutterstock