Clafoutis cu fructe de pădure

2 shutterstock 1121001326 jpg jpeg

Un desert din bucătăria franceză rapid şi uşor mai ales dacă ai păstrat la congelator fructe de astă-vară! Poţi folosi ce fructe vrei: zmeură, mure, vişine, coacăze, căpşuni.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 80 g făină
  • 180 ml lapte integral
  • 2 linguri unt topit
  • ½ esenţă vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250 g mix fructe de pădure congelate

Într-un catron adânc, pui ouăle, zahăul, făina, laptele, praful de sare, esenţa de vanilie, untul topit şi răcit şi mixezi 1 minut, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mai mare. Vei obţine un aluat fin, care curge. 

Îl pui în patru miniforme termorezistente, unse cu unt, şi presari în fiecare fructele de pădure congelate. Pui vasele într-o tavă, în cuptorul preîncălzit, 30 de minute, la 175 °C.

FOTO: Shutterstock