Unul dintre cele mai la îndemână deserturi, clătitele sunt uşor de pregătit. Fie că sunt umplute cu dulceaţă, fie cu brânză sau cu ciocolată, fac deliciul oricărei mese.

De ce ai nevoie ca să faci clătite cu brânză:

Pentru aluatul de clătite
500 ml lapte

150 g făină

1 lingură zahăr

1 praf de sare

50 ml ulei

2 ouă

Pentru umplutură
400 g cremă de brânză

2 linguri zahăr pudră

Pentru servit:

sos de zmeură

căpşuni

banane

Cum prepari clătite cu brânză:

Pentru aluatul de clătite, baţi ouăle cu zahărul şi cu sarea până devin spumă. Adaugi laptele, făina, uleiul şi omogenizezi ingredientele. Din aluatul obţinut torni câte un polonic în tigaia încinsă. Coci clătitele pe ambele părţi.

Pentru umplutură, amesteci brânza cu zahărul. Umpli clătitele cu crema de brânză şi le serveşti cu sos de zmeură, căpşuni şi banane, după gust.

Loading...
Evaluează articolul