Aceste clătite sunt delicioase şi incredibil de simple. Sunt gata în mai puţin de o oră şi sunt ideale atunci când iei masa cu prietenii, mai ales că le poţi servi ca aperitiv la petreceri.

Ingrediente (2 porţii)

300 g făină (mai multă pentru pudrat suprafaţa de lucru)
200 ml apă
6 cepe verzi
1 ceapă albă
1 linguriţă mix de 5 mirodenii*
1 linguriţă sare
ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Combini făina şi apa într-un vas mare, omogenizezi şi obţii un aluat omogen. Îl dai deoparte. Tai ceapa albă julienne. Tai 3 cepe verzi (partea albă şi partea verde) pe lungime, iar pe celelalte 3 le toci fin.

Într-o cratiţă, la foc mic, încingi suficient ulei pentru a acoperi ceapa verde şi ceapa albă tocată. Le căleşti aproximativ 10 minute, până se rumenesc. Iei vasul de pe foc şi păstrezi uleiul.
pasul1
Împarţi aluatul în două şi pudrezi cu făină o suprafaţă de lucru. Întinzi aluatul într-o fâşie lungă şi subţire şi o ungi cu puţin ulei în care ai prăjit ceapa verde, presari condimentele (*anason stelat măcinat, cuişoare măcinate, scorţişoară măcinată, piper de Sichuan, seminţe de fenicul măcinate) şi condimentezi cu sare. Presari ceapa verde tocată şi păstrezi o cantitate mică pentru ornat.
pasul2
Rulezi strâns aluatul sub formă de bilă, îl apeşi bine cu palmele, îl înveleşti în folie de plastic şi îl laşi să se odihnească 10-15 minute. Îndepărtezi folia de plastic şi îl întinzi, dându-i forma unei clătite mari şi plate, cam de mărimea unei tigăi.
pasul3
Încingi într-o tigaie o parte din uleiul în care ai prăjit ceapa verde, la foc mediu spre mare. Adaugi clătita şi o rumeneşti 2-3 minute, pe fiecare parte, până când se coace uniform. O scoţi pe hârtie absorbantă ca să se scurgă excesul de ulei. Procedezi la fel cu cealaltă clătită şi, când s-au mai răcit, le tai felii şi le serveşti, dacă vrei, decorate cu ceapă verde tocată.
pasul4

Sursa + foto: kitchenstories.io

Clătite cu somon şi cremă de brânză

Cele mai ispititoare clătite cu ciuperci la cuptor

Cum să faci cele mai gustoase clătite de cartofi

Loading...