Clătite cu cremă de lapte

Pancake Gateau jpeg

Obţinută din smântână coagulată din lapte de vacă, mascarpone este o brânză originară din nordul Italiei, regiunea Lombardia. Numele său provine de la cuvântul „mascherpa“, care în dialectul lombard înseamnă smântână.

Ingrediente Pentru clătite ● 500 ml smântână lichidă cu 10% grăsime ● 300 g făină ● 6 linguri zahăr ● 3 ouă ● sare ● ½ linguriţă praf de copt Pentru cremă ● 100 ml lapte ● 140 g unt ● 180 g zahăr ● 6 gălbenuşuri Pentru decor ● nuci ● kiwi ● clementine

Pentru clătite, separi albuşurile de gălbenuşurile. Baţi albuşurile spumă împreună cu praful de sare. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, praful de copt, smântâna lichidă şi făina. Încorporezi compoziţia de albuşuri. Din aluatul pe care l-ai obţinut torni câte puţin în tigaia încinsă. Coci fiecare clătită pe ambele părţi, la foc mic.

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul până se deschid la culoare. Adaugi laptele cald. Pui amestecul pe foc, la flacără medie şi amesteci continuu până se îngroaşă. Separat, mixezi untul până devine cremos. Adaugi treptat crema fiartă şi uşor răcită. Continui să mixezi.

Umpli clătitele cu crema de gălbenuşuri şi le aşezi una peste alta. Decorezi cu fructe şi nuci şi le dai la frigider o oră.