Dacă ţii post sau pur şi simplu nu vrei să mănânci carne. poţi preparare aceste clătite cu soia şi legume.

Ingrediente

Pentru aluat
200 g făină
500 ml apă minerală
½ linguriţă bicarbonat
½ linguriţă sare
6 linguri ulei

Pentru umplutură
1 ceapă
1 ardei gras
1 roşie
5-6 linguri de soia
ulei
sare
piper
boia dulce

Mod de preparare

Amesteci într-un bol făina, sarea, bicarbonatul şi amesteci bine. Adaugi câte puţină apă minerală şi amesteci în continuare cu telul, ca să nu facă cocoloaşe. La sfârşit, pui şi uleiul şi mai amesteci puţin. Ungi cu ulei o tigaie specială şi, când s-a încins, pui ½ sau 1 polonic din compoziţie, având grijă să o distribui uniform. Verifici dacă se desprinde şi apoi o întorci pe cealaltă parte.

Separat, fierbi boabele de soia, cu sare şi piper, conform intrucţiunilor, şi când sunt gata, le laşi la scurs într-o sită. Tai mărunt ceapa şi ardeiul gras şi le căleşti în ulei. Spre sfârşit, adaugi roşia mărunţită, soia şi condimentezi cu sare, piper şi boia, şi mai laşi câteva minute pe foc. Când s-a mai răcit compoziţia, umpli cu ea clătitele, folosind cam o lingură pentru fiecare.

Loading...