Clătite marocane

Clătite marocane jpeg

Mă gândeam astăzi la ce călătorii mi-ar plăcea să fac în acest an şi mi-a reapărut în minte Marocul, un loc care m-a impresionat şi de care îmi este atât de dor. Dar pentru că abia a început anul şi vacanţa este atât de departe, m-am gândit să vă prezint reţeta unui desert din această ţară care mie îmi place foarte mult: clătite marocane. O nebunie culinară. Te vei linge pe degete. Îţi promit. Sună tentant, nu-i aşa? Dar crezi că sunt prea dificil de făcut? Ai să fii surprins că nu-i deloc aşa. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert delicios, dar şi cum se prepară.

Ingrediente pentru clătite marocane:

- 6 ceşti cu apă călduţă, - 2 ceşti cu făină, - 2 ceşti cu griş, - 1 lingură drojdie proaspătă, - 1 linguriţă de sare, - 1 plic de praf de copt, - două ouă.

Pentru prăjit:

- 100 de ml de ulei.

Pentru servit:

- 100 de grame de unt,

- 150 de grame de miere.

Clătite marocane – metoda de preparare:

Avem nevoie de un vas destul de mare în care vom amesteca făina, grişul şi sarea. Apoi adăugăm ouăle, praful de copt, drojdia şi apa călduţă. Mixăm bine timp de câteva minute, iar apoi lăsăm aluatul obţinut la crescut timp de trei sferturi e oră.

Luăm o tigaie, o ungem cu ulei şi o punem pe foc să se încingă. Cu ajutorul unei ceşti luăm aluat şi turnăm în tigaie. Se coace doar pe o parte. Imediat ce apar găurile şi clătita este coaptă pe o parte se scoate (nu se întoarce şi pe cealaltă parte aşa cum procedăm cu clătitele cu care noi suntem obişnuiţi). Acestea nu se pun unele peste altele ca să nu se lipească. Când sunt gata se servesc cu unt şi miere. Asta-i tot! Ai văzut cât de simplu a fost? Să vezi şi cât sunt de gustoase.

Mai am ceva de spus. Clătitele marocane merg de minune cu socata noastră, românească, sau alături de un pahar de limonadă (făcută din lămâi verzi, miere, mentă şi apă minerală).

Poftă bună!