Clătite pufoase pentru dimineţi perfecte. Uite care este ingredientul secret şi cât de uşor se prepară

fluffy jpeg

Cu siguranţă aţi văzut în filme, pe internet sau la televizor acele clătite pufoase, parcă scoase din revistă. Sunt minunate, aromate şi se fac foarte uşor. În plus, sunt un preparat extrem de versatil, poţi pune orice fel de toppinguri, de la gem, ciocolată, fructe, până la brânză, ouă sau bacon.

Iată de ce ai nevoie:

250 ml lapte

2 ouă

200g de făină

½  de linguriţă de bicarbonat

2 linguriţe de praf de copt

2 linguri de zahar (opţional)

3 linguri de ulei

1 vârf de sare

Ulei

Mai întâi de toate, trebuie să ştii că toate ingredientele uscate se vor trece prin sită, pentru ca rezultatul să fie unul bun. Apoi, se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se mixează albuşurile până se fac spumă.

Gălbenuşurile se freacă cu un vârf de sare, apoi se combină laptele cu uleiul care se pun peste gălbenuşuri. Acum, se vor amesteca ingredientele uscate cu cele umede.

Atenţie! Amestecaţi doar cât să se conbine totul. Tigaia se încinge şi pune o picătură de ulei în ea, de preferat este să folosiţi una antiaderentă.

Se toarnă un polonic, sau cât de mari vrei să faci clătitele, în tigaie şi se lasă să se rumenească. Se întoarce cu o spatulă, şi după ce s-a gătit se aşează pe o farfurie.

Ornaţi-o cu unt şi dulceaţă, sau cu zahar pudră şi fructe proaspete şi bucuraţi-vă de micul deliciu de dimineaţă.