Perfecte pentru micul dejun sau ca şi gustare între mese, clătitele umplute cu brânză sunt foarte uşor de preparat.

Ingrediente

Pentru clătite

3 ouă
250 ml lapte
100 g făină
2 linguri unt, topit
½ linguriţă sare
unt sau ulei

Pentru umplutură

450 g brânză, mărunţită
2 ouă
50 g zahăr
2 linguriţe esenţă de vanilie
½ linguriţă sare

Mod de preparare – Clătite umplute cu brânză

Într-un bol, mixezi ouăle cu laptele, untul topit, făina şi sarea. Ungi o tigaie cu puţin unt sau ulei. Torni câteva linguri de aluat până acoperi toată suprafaţa tigăii. Rumeneşti clătitele pe ambele părţi până devin aurii. Le scoţi pe o hârtie de copt.

Mixezi brânza cu ouăle, zahărul, esenţa de vanilie şi sarea. Ungi fiecare clătită cu câte 2 linguri din acest amestec, apoi le rulelzi cu grijă. Le mai rumeneşti încă 1-2 minute pe fiecare parte în tigaie. Serveşti cât sunt calde.

Sursa http://12tomatoes.com

Loading...
Evaluează articolul