Clătituţe din legume şi năut

1 captura de ecran din 2019 07 02 la 17 01 07 png png

Clătituţe din legume şi năut: Au un gust fantastic şi se potrivesc de minune dacă vrei să le iei cu tine la birou sau să le împachetezi celor mici pentru şcoală. Se fac uşor şi sunt pline de vitamine. Încearcă aceste clătituţe super sănătoase şi spune-ne ce părere ai.

Ingrediente: Clătituţe din legume şi năut

400 g năut scurs şi clătit 110 g făină 125 ml lapte 2 ouă 160 g mazăre congelată, porumb şi ardei 2 cepe verzi 1 dovlecel mic 1 morcov 60 g brânză cheddar rasă 2 linguri de frunze de mentă tocate

Mod de preparare:

Blendează năutul până devine o pastă. Pune făina într-un bol şi adaugă laptele şi ouăle până obţii un aluat. Adaugă năutul, porumbul, ardeiul şi mazărea, dovlecelul, morcovul, cheddarul şi frunzele de mentă, toate tocate mărunt, date prin răzătoare sau blender.

Ia câte puţin din aluat şi pune într-o tigaie încinsă cu o lingură de ulei.

Găteşte la foc mediu cam 5 minute sau până când clătituţele devin rumene pe amele părţi. Serveşte cu sos de roşii şi o salată verde.