Cod cu cartofi noi şi sos de roşii

cod cu cartofi şi roşii jpeg

Iată reţeta pentru o cină perfectă în timpul săptămânii.

De ce ai nevoie ca să prepari cod cu cartofi noi şi sos de roşii:

2 linguri ulei

3 căţei de usturoi, curăţat şi zdrobit

500 g cartofi noi, cei mai mari tăiaţi în 2 sau 4

120 ml vin alb sec, precum pinot gri

1 cutie conservă x 400 g roşii bucăţi

1/2 linguriţă boia iute

sare

piper negru măcinat

650-700 g fileuri de cod

sucul de la 1/4 sau 1/2 lămâie

1/2 legătură de pătrunjel tocat

Încălzeşti uleiul într-o tigaie la foc mediu. Pui usturoiul şi cartofii şi căleşti, amestecând des cu o lingură de lemn, până când usturoiul a devenit auriu, circa 3 minute. Adaugi vinul, roşiile, boiaua, sare şi piper, după gust. Acoperi parţial cu capacul, reduci focul la mediu-mic şi laşi să se înăbuşe, amestecând ocazional, 18-20 minute, până când cartofii s-au înmuiat. Asezonezi peştele cu sare şi piper, după gust şi îl pui peste cartofi şi roşii, acoperi şi laşi să fiarbă circa 10-15 minute, sau până când peştele se rupe uşor. Înainte de a servi, storci peste peşte zeama de la 1/4 sau 1/2 lămâie, după gust şi presari pătrunjelul.

Sursa:

https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas