Colăcei cu chimen

colacei cu chimen jpeg

Iată o reţetă simplă, pentru zilele în care ai poftă de o gustare sărată. Aceşti colăcei cu chimen sunt varianta câştigătoare, iar cei dragi îi vor mânca rapid.

Ingrediente

500 g făină 50 ml ulei 100 ml apă caldă 100 ml lapte cald 1 lingură zahăr sare 1 plic drojdie 1 ou sare grunjoasă chimen

Mod de preparare

Amesteci făina cu drojdia, apa, laptele, uleiul, zahărul şi sarea, după gust. Frămânţi până obţii un aluat elastic, nelipicios. Laşi să crească, într-o încăpere călduroasă, până îşi dublează volumul. Răstorni aluatul pe masa de lucru unsă cu ulei. Îl împarţi în 8-10 bucăţi egale şi formezi baghete de 40-50 cm lungime, iar capetele le aduci spre mijlocul lor, în X, formând un fel de fundiţă. Îi pui într-o tavă cu hârtie de copt şi mai laşi să crească 5 minute. Îi ungi cu oul bătut, apoi presari sare şi chimen şi dai la cuptorul încins. După aproximativ 10-15 minute încep să se rumenească. Îi scoţi şi laşi la răcit.