Colţunaşi fierţi, umpluţi cu cartofi şi şuncă

coltunasi jpeg

Mai sunt cunoscuţi şi sub denumirea de piroşti sau chiroşti şi sunt absolut delicioşi. Se pot prepara cu brânză dulce, sărată sau cu cartofi şi şuncă.

De ce ai nevoie pentru colţunaşi

Pentru aluat

600 g făină

1 praf de sare

1 lingură ulei

1 ou

200 ml lapte

Pentru umplutură

800 g cartofi

100 g şuncă

450 g brânză

sare

piper

smântână, pentru servit

Cum se prepară colţunaşii

Pentru aluat, amesteci făina cu sarea, adaugi laptele, uleiul şi oul bătut şi frămânţi până când obţii un aluat omogen şi elastic.

Fierbi cartofii în apă cu sare, apoi îi scurgi. Îi tai cubuleţe, îi amesteci cu brânza, apoi pasezi. Adaugi şunca tocată, sare, piper, după gust şi omogenizezi.

Pui făina pe suprafaţa de lucru, întinzi o foaie din aluat, pe care o tai pătrăţele. Aşezi umplutura la mijloc şi lipeşti capetele. Fierbi colţunaşii în apă cu sare, apoi îi scoţi şi-i serveşti cu smântână.

Sursa https://peppersandpennies.com

https://peppersandpennies.com