Din crocanta conopidă nu poţi face doar murături delicioase, supe-creme sau piureuri. O poţi coace şi la cuptor şi să torni peste ea un sos aromat de ierburi. Aşa vei obţine cea mai bună conopidă coaptă cu sos.

De ce ai nevoie pentru conopidă coaptă cu sos

1 conopidă medie

60 ml ulei de măsline

2 linguri muştar

2 linguri oţet de mere

1 linguriţă oregano uscat

2 căţei de usturoi

1 ceapă mică

1 linguriţă sare

½ linguriţă piper

boia de ardei iute, după gust

De ce ai nevoie pentru conopidă coaptă cu sos

Dai drumul la cuptor. Tai cotorul la conopidă şi îndepărtezi eventualele frunze rămase. O scufunzi într-un vas cu apă rece şi o ţii câteva minute. O scoţi şi o speli sub un jet de apă rece. O laşi la scurs.

Amesteci uleiul de măsline cu muştarul, oţetul de mere, oregano, usturoiul pisat, ceapa rasă, sarea, piperul şi boia de ardei iute. Aşezi conopida într-un vas de cuptor cu capac, torni sosul peste ea şi pui capacul. Ţii conopida la cuptor până când se înmoaie, dai capacul deoparte şi o mai ţii 5 minute.

Sursa: http://thehealthyfoodie.com

Cea mai bună conopidă cu sos picant la cuptor.

Ciorbă de conopidă cu smântână

Conopida cu branza la cuptor

Tartă cu conopidă şi kaizer

Loading...