Conopidă cu şuncă la cuptor

conopida cu sunca la cuptor jpeg

Acest aperitiv de conopidă cu şuncă la cuptor este perfect pentru un sfârşit de săptămână în familie.

Ingrediente (4 porţii) 500 g conopidă 100 g unt 100 g caşcaval ras 100 g brânză telemea 150 g şuncă 100 g făină pătrunjel 500 ml lapte 4 ouă sare piper frunze ceapă verde

Mod de preparare

Cureţi conopida şi o speli bine. Desfaci bucheţele, le fierbi 10 minute în apă cu sare şi le laşi la scurs. Prepari un sos din untul încălzit în care adaugi făina şi laptele, amestecând încontinuu ca să nu se formeze cocoloaşe. Dai deoparte.

După ce s-a răcit, adaugi ouăle bătute şi brânza. Tapetezi un vas termorezistent şi aşezi conopida şi şunca tăiată fâşii. Adaugi sosul şi presari piper şi caşcavalul ras. Dai la cuptor 20 de minute. Serveşti cu frunze de ceapă verde tocate şi cu pătrunjel verde.