Îi mulţumim cititoarei noastre Stoica Edmonda Lorena, din Deva, pentru reţeta de conopidă pane pe care ne-a trimis-o. Sperăm să fie la fel de delicioase pe cât pare.

Ingrediente:


1 conopidă medie

200 g făină

 200 g pesmet
5 ouă
4 linguri parmezan

500 ml ulei

 sare, după gust
 piper, după gust
 1 linguriță boia dulce sau iute, după gust

 1/2 linguriță usturoi granulat sau 1 cățel usturoi pisat

Mod de preparare:

Desfaci conopida în buchețele și o speli sub jet de apă. O fierbi în apă clocotită cu sare, 5-7 minute. O pui la scurs într-o strecurătoare. Bați ouăle cu sare și piper, iar în pesmet adaugi usturoiul, parmezanul și boiaua.
Treci buchețelele de conopidă, pe rând, prin făină, ou și pesmet și apoi le prăjești în baie de ulei încins, până devin aurii.

Loading...