Copane de pui la grătar cu roşii şi ardei copţi

45073198 jpeg

Dacă vrei să prepari ceva gustos la cină, nu ai cum să dai greş cu această reţetă de copane de pui la grătar cu roşii şi ardei copţi

De ce ai nevoie pentru copane de pui

5 copane pui

5 ardei capia

5 roşii mari

1 ceapă

1 căpăţână usturoi

1 ardei iute

sare

piper

Cum se prepară copane de pui

Coace legumele, inclusiv ardeiul iute, pe grătarul cu cărbuni încinşi sau tigaie grill.  Întoarce-le  pe toate părţile până când sunt bine făcute. Când sunt gata, le scoţi într-o farfurie să se răcească puţin şi le cureţi de coajă. Crestează ardeii pe jumătate şi scoate sâmburii.

Într-un castron încăpător pasează roşiile cu o furculiţă îndepărtând cotorul, aşază şi ardeii in sosul format, adaugă usturoiul şi condimentează sosul după gust, poţi adăuga puţină apă dacă nu este sos suficient.

Acoperă castronul cu un capac şi aşază-l lângă grătar. Frige carnea întoarcând fiecare bucată pe ambele părţi până este gata. Când carnea este bine făcută, se pune în sos. Serveşte cald şi completează masa cu un vin roşu, rece!