E nevoie de ceva timp pentru a le prepara, dar rezultatul este unul foarte gustos.

Ai nevoie de (pentru 1 tavă)

Pentru aluat
drojdie cât o nucă
2 ouă
100 g unt
100 g zahăr
1 praf de sare
200 ml lapte
500 g făină

Pentru umplutură
300 g brânză
2 ouă
5 linguriţe zahăr
1 ou pentru uns

Mod de preparare

Pui untul într-o cratiţă pe foc mic. Când s-a topit îl dai deoparte şi adaugi zahărul, amestecând până se dizolvă. În alt vas baţi ouăle cu drojdia şi sarea. Torni laptele în compoziţia de unt, omogenizezi şi adaugi ouăle. Încorporezi făina şi începi să frămânţi până obţii un aluat moale, care nu se prinde de mâini. Dacă mai este nevoie, adaugi făină. Îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să crească.

Între timp, prepari umplutura. Baţi ouăle spumă împreună cu zahărul şi le torni peste brânză. Amesteci bine. Împarţi aluatul în patru şi întinzi fiecare bucată sub forma unui cerc pe care-l tai în triunghiuri. Pui în fiecare triunghi 2-3 linguri de umplutură şi rulezi. Le aşezi într-o tavă, având grijă să laşi spaţiu între ele şi le ungi cu ou. Dai tava la cuptor până ce cornurile se rumenesc.

Loading...