Cotlet de porc în pâine

MM jpeg

Dacă vrei să-ţi impresionezi familia şi oaspeţii în seara magică de Crăciun, prepară şi tu reţeta noastră. Combinaţia de pâine proaspătă cu carne de porc este irezistibilă.

Dificultate medie/Preparare: 4 h/1 tavă

Ingrediente:

1,5 kg cotlet dezosat de porc

2 cepe

1 tulpină de ţelină

boabe de piper negru

sare, după gust

2 crenguţe de cimbru

50 g seminţe de dovleac

Pentru aluat

300 g făină albă

200 g făină integrală

25 g drojdie proaspătă

sare

2 ouă

1 gălbenuş, pentru uns

80 g unt

200 ml apă caldă

2 linguri lapte, pentru uns

Pasul 1

Cotletul dezosat îl pui la fiert cu sare, cu ceapă, cu cimbru, tulpina de ţelină şi cu boabe de piper, după gust. Îl ţii o oră şi jumătate, la foc mic. După ce a fiert, opreşti focul şi-l laşi să se răcească în apă.

image

Pasul 2

Între timp, pregăteşti aluatul. Dizolvi drojdia în 100 ml de apă caldă, adaugi o linguriţă de zahăr şi o lingură de făină. Laşi amestecul deoparte 15 minute, la loc cald. Cerni restul de făină cu sarea, iar în mijlocul ei pui amestecul de drojdie, ouăle bătute cu furculiţa, untul topit, seminţele şi restul de apă. Frămânţi aluatul, apoi îl laşi să crească, la loc cald, o oră şi jumătate, până îşi dublează volumul.

image

Pasul 3

Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină, iar în mijlocul lui aşezi carnea fiartă. Îndoi capetele aluatului peste carne, iar pe margine faci fâşii.

image

Pasul 4 

Treci fâşiile de aluat peste carne, apoi pui pâinea umplută într-o tavă tapetată şi o ungi cu gălbenuşul bătut cu lapte. O dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 40-45 de minute.

image

FOTO: Profimedia