Dacă îţi place carnea de porc, încearcă o reţetă apetisantă de cotlet în sos de lămâie şi cimbru, care se potriveşte de minune cu un pahar de vin.

Ingrediente

4 bucăţi cotlet de porc, fără os
2 căţei de usturoi, pisaţi
100 g smântână pentru gătit
60 g făină
60 ml zeamă de lămâie
60 ml vin alb
4 linguri unt
1 ½ linguriţă coajă rasă de lămâie
1 linguriţă mix de condimente
1 linguriţă cimbru
½ linguriţă usturoi pudră
½ linguriţă ceapă pudră
sare
piper

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci făina, mixul de condimente, usturoiul şi ceapa pudră, sare şi piper, după gust. Treci bucăţile de carne prin această compoziţie. Le rumeneşti într-o tigaie, în 2 linguri de unt, la foc mediu spre mare, 6-7 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie şi acoperi pentru a se menţine calde.

Torni în tigaie vinul şi zeama de lămâie. Adaugi usturoiul pisat şi cimbrul. Condimentezi, după gust. Amesteci 1 minut. Întorci cotletele de porc în tigaie şi laşi pe foc 15-20 de minute, la foc mic, sau până ce carnea este bine făcută. Scoţi carnea pe o farfurie. Pui în tigaie untul rămas. Încorporezi smântâna şi laşi să dea în clocot, apoi amesteci până începe să se îngroaşe. Serveşti cotletele de porc cu sos.

Sursa http://12tomatoes.com

Loading...
Evaluează articolul