Cotlete de miel cu două sosuri, reţeta în paşi

1 dsc 8225 jpg jpeg

Friptura ideală pentru masa de Paşte, după reţeta lui chef Petrişor, care garantează că e deosebit de savuroasă!

De ce ai nevoie ca să prepari cotlete de miel cu două sosuri, reţeta pas cu pas:

4 cotlete de miel 1 linguriţă ulei 50 ml vin roşu 1 crenguţă rozmarin 1 praf de scorţişoară 1/3 linguriţă amidon sare, după gust piper, după gust Pentru sosul pesto 5 crenguţe mentă 1 lingură ulei de măsline zeama de la ½ lămâie sare, după gust Pentru garnitură 4 morcovi mici 4 păstăi de fasole verde 100 g sfeclă roşie, tăiată cubuleţe

Cum prepari cotlete de miel cu două sosuri, reţeta pas cu pas:

image

Pasul 1: Pentru sosul pesto, mixezi într-un blender menta, cu uleiul şi cu zeama de lămâie. Presari sare, după gust şi mai mixezi încă un minut, apoi îl dai deoparte. Pui cotletele la macerat în vin, cu rozmarin, cu scorţişoară şi cu sare şi piper, după gust.

Le laşi peste noapte la frigider.

image

Pasul 2: Într-o tigaie cu ulei încins, rumeneşti cotletele pe ambele părţi, apoi torni marinata şi, când dă în clocot, adaugi amidonul şi amesteci până se leagă sosul. Le dai deoparte de pe foc.

image

Pasul 3: Pentru garnitură, aşezi pe foc o oală cu apă, presari sare şi piper, după gust. Adaugi puţin ulei şi, când dă în clocot, pui morcovii, sfecla şi păstăile. Le opăreşti 2-3 minute, ca să rămână crocante, şi le laşi să se scurgă.

image

Pasul 4: Serveşti cotletele alături de garnitura de legume, cu sosul de vin din tigaie, cu pesto şi decorate cu rozmarin. Carnea de miel este ideală alături de un pahar de vin roşu.