Cotlete de porc cu mazăre

cotlete de porc cu mazare jpeg

Am aşteptat ceva timp să apară mazărea nouă. E drept că e migălos de curăţat şi cam pierzi timp, dar merită să încerci măcar o dată mazărea proaspăt curăţată într-un fel de mâncare delicios. Iată un exemplu:

Ingrediente (4 porţii) 4 cotlete de porc 1 kg mazăre 4 morcovi ulei 2 cepe sare piper

Mod de preparare

Condimentezi cotletele de porc cu sare şi piper, apoi le aşezi într-o tavă, torni puţin ulei şi le dai la cuptor, la foc mai mare, acoperite cu folie de aluminiu, apoi reduci flacăra. Frigi carnea şi după 1 oră dai folia deoparte. Torni, dacă e cazul, puţină apă şi laşi carnea să se rumenească pe ambele părţi.

Încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie. Tai ceapa, o căleşti, apoi adaugi morcovii tăiaţi în rondele. Adaugi mazărea şi amesteci continuu câteva minute, apoi torni 2-3 căni de apă. Laşi mazărea să fiarbă la foc mic, până se pătrunde, 20-30 de minute. Pui sare şi piper după gust, amesteci din nou, apoi o răstorni peste cotlete şi mai ţii tava la cuptor 15-20 de minute.