Cred că te-am obişnuit cu reţete care mai de care mai gustoase şi uşor de preparat, cu ingrediente la îndemână. Vrem ca acel caieţel al tău cu reţete să se îmbogăţească. Această reţetă ar putea fi o filă din el.

Ai nevoie de

4 cotlete de porc cu os
300 g roşii tocate
250 ml suc de roşii
sare
piper
cimbru
3 căţei usturoi
Ulei pentru uns
2 cepe
1 dovlecel
4 felii şuncă
1 mână busuioc

Mod de preparare

Toci ceapa julien, iar dovlecelul cubuleţe. Şunca o tai în bucăţi mici. Încingi cuptorul. Într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei, pui roşiile tocate, usturoiul şi aşezi cotletele de porc. Pui şi dovlecelul, ceapa şi şina şi presari cimbru şi potriveşti de sare şi piper.

Amesteci sosul de roşii cu atâta apă cât este nevoie ca să acopere carnea. Dai la cuptor cam 45 de minute, până se pătrunde bine carnea. Scoţi din cuptor şi presari busuiocul tocat pe deasupra.

sursa foto: StockFood

Loading...